Tuesday, December 01, 2009

Aidiladha - cerita di kampung

WARNING: Entry yg penuh dengan gambar.

Malas nak buat karangan. Jadi, entry in captioned photo and points. Hehe, malas tahap gaban nak mengarang. Oh, photos arranged in 'pictures taken on'.

  • Kami bertolak balik kampung pada malam raya. Jam 10 malam.
  • Jammed hanye di tol Gombak dan kemudiannye sepanjang highway Karak.
  • Selamat tiba di kampung sejam sebelum sembahyang raya.
  • Ke tempat lembu dikorbankan selepas menjamu perut di rumah nenek.
  • Ada 3 ekor lembu tumbang, termasuk lembu untuk akikah Iman. 1 bahagian = RM320.
  • Cuaca sepanjang kami di kampung mendung dan cerah. Hujan? Tarak. Yilek.
  • Malam pertama kami bermalam di rumah husband's Mak Su.
  • Kali ni, Iman dah kenal dengan haiwan. Excited tiap kali nampak ayam, lembu, kuda, dan kucing. Semuanya dipanggil 'eow' (read = meow)
  • Hari Ahad kami beraya di 3 buah rumah. Result = Iman dia jadi extra penat. So, dia tido lama betul. Dalam sejarah, Iman tido dari jam 5.30pm sampai 7am esoknye. Tukar diaper pon kat tempat tido, lap-lap je. Nasib baik tak buang air besar. Fuuhhh lamanya dia tido.
  • Attend tahlil and akikah at a few houses.
  • Kenduri kahwin tak ada jemputan. Jemputan semuanya di luar Kelantan. Maaf sangat-sangat kepada yang menjemput kerana tak dapat hadir :(
  • Kami tiba di KL jam 5pm semalam. Alhamdulillah, jalan clear. Cuaca mendung sepanjang jalan. Iman pon tido manjang. Masuk MRR2 baru dia menunjukkan tanda-tanda keboringan.
  • Hari ni paper Prinsip Akaun (SPM). Widad, my sister salah seorang yang amik paper tu. Good luck!
Ok la. Itu je cerita dari kampung. Sekian.













4 comments:

iyma said...

aku selalu x sampai hati nak tgk lembu kena korban..kesian! org ckp kesian x leh mkn..so, aku selalu cabut awal2 sbb aku suka mkn daging korban..hahah..time dah jadi lauk, x kesian dah la.. :P :P

iyma said...

oh..1 more..aku perasan anak ko mmg suka dgn komputer..mesti x sekolah lg dah tau guna nnt..budak skrg..kite dulu dah sekolah pon terkial2 guna komputer..kan...

haida_s_h said...

comelnya dok dalam bakul beskal =D

Wafaa said...

Imah: aku pon taktau nape dia suka sangat dgn benda2 komputer nih. sb ada lampu kot

Aidat: muat2 je dia dok dalam tu