Wednesday, January 27, 2010

15 bulan

Kena tulis jugak. Sebagai kenangan.

  • Iman suka sangat berjalan. errr bukan berjalan-jalan. tapi berjalan. selalu mahu dipimpin. tapi bila nampak kelibat kucing, terus dikejar kucing itu. Bila kita tak bagi, kadang2 terbaring atau duduk. Hmmm... not good.
  • ada beberapa instruction yang Iman paham. "Nak...", dan dia akan bagi. "Iman tolong ambilkan remote", mencari remote dan bagi kat yg meminta (biasanya Ayah :p). "Bilik air sayang...", sambil terkedek-kedek, Iman akan berjalan menuju ke bilik air. "Iman duduk sayang..", sambil memegang cawan atau sippy cup, Iman akan duduk dan minum. Good boy darl~~
  • suka menyanyi kecil. biasanya, "tututata..", "tatatutu", atau "tutatutu".
  • Iman ada buai. bila main buai, dia akan nyanyi lagu bawang putih bawang merah tu. "waa juju". read: buai laju-laju.
  • flip to Astro Oasis bila program Indahnya Iman. Iman akan tadah tangan beberapa sec.
  • he is 9.5kg
  • kasut bersize 3 atau 4
  • dah tak golekkan botol susu bila Iman tak nak minum. Dia akan hulurkan kat kita atau pon bangun sendiri dan letak botol kat tepi. Ni taktau mana belajar but it's good enough for me :)
  • his fav food is nasi lemak. He dont like bihun goreng i think.
  • kadang2 kalau dengar alarm henpon, akan ada pergerakan yang pelik. cth: macam angkat tangan, turun tangan. dancing dear?
  • lately, makan ubat macam senang sket. Alhamdulillah.
  • he need more blocks. Block2 plastik yang datang sekali dengan dummy truck, tak banyak. Ada 11 aje.
  • he ate a lot but he didn't gain much weight. That's a fact. Ok ke tu?
  • dah inject chicken pox.
  • Iman is my best friend. Mana2 pegi akan ku bawa :)
  • taktau sebut Ibu tapi kadang2 dia panggil husband "baaang". Haiyoo.. dengar Ibu panggil Ayah as "abang" ye. Sometimes, he'll call his daddy "Yaaahh". Bila mau panggil Ibu? susah ek?
  • Oh have i mentioned that Iman dah ada insurance? Since he was 6 month young.

I want to write more tapi Iman dah bangun.

Signing off~~

8 comments:

iyma said...

budak kecik mmg suka kot dgn "tutatutu" or whatsoever..sbb anak sedara husband aku pon suka nyanyi2 cmtu..and sampai sjrg nama timangan dia jd tuta..heheh

Kancilbiru said...

comel jer iman....

Norfazidah Binti Saari said...

wafaa, nia pun kadang2 panggil mat b..sebab ikut aku panggil..tp lagi teruk sebab nada suara dia lagi menggoda drpd aku..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah besar dah anak bujang ini.

chicken poz tu bukan 16 bln ke?
eh, aku tak tulis nuha punya 15mths.hahaha.dah nak masuk 16mths dah!

Wafaa said...

Imah: ada sorang budak kat kampung nenek aku, suka sebut tuti. Sampai skang aku panggil dia Tuti. Macam nama indon

Niza: harap comei la sampai besaq. ahaks.

Wafaa said...

Zie: Panggilan Nia lagi menggoda? Kekekek.. habis la ko. Ada competitor

Eliss: Eh, Nuha skang baru nak masuk 16 bulan? Bukan ke Nuha beza 2 bulan dgn Iman? Nuha awal aug, Iman awal oct.

ajan said...

hahaha kimi pun tak reti sebut mommy. Ayah dia kimi panggil ata. Kadang2 dia panggil ayah.

Mommy takde. Chis.

Kanak2 ni dia buat ape pun macam comel kan?

Wafaa said...

ajan: Pagi tadi kejut Iman bangun. "Iman, Iman". Dia boleh repeat "man man".. kekekek lawak je