Thursday, January 28, 2010

Ada apa dengan itu?

Semalam, aku EL. Menjaga Iman yang kurang sihat - batuk, selesema.

Nak dijadikan cerita, aku solat kat luar (bukan dalam bilik) sebab Iman tengah main depan tv. At least dia nampak aku depan mata dia.

Masa tengah solat, tiba2 Iman datang, dan masuk dalam telekung. Hmmm.... masa tengah tahiyat akhir, Iman berjaya mencari dan dapat apa yang dia nak. Dan dia siap n3n3n lagi. How? I don't know. Dia boleh bukak aku punye nursing br@. Hmmm... Expect the unexpected. Tapi ini kali, tak pernah expect dia akan buat macam tu. Hmmm...

Now, boleh cakap "nak... nak... nak" dengan clear. Most of his 'nak' is to my n3n3n. Aku selalu cakap "susu dah sikit la sayang". Tapi he kept saying "nak... nak... nak...".

So, what i did today, after a long time terbiar dalam peti ais, i made air longan. Hopefully tak terlambat untuk memperbanyakkan susu lagi. Relactation again, for 1y3m Iman.

5 comments:

efa fairuz said...

omg touching nye..ish ishh T_T teringat mase faiz kekecik dulu camtu la..time tgh tido mate tutop pon berjaye menggagau bukak nursing bra n terus nyonyot..huhu

Whitemusk2508 said...

Ehehehe..sungguh comel..wafaa, longan tu wat yg fresh ke? atau bli yg tin je?

Wafaa said...

Efa: ni nak wean camane pon tak tau. Bagi je la dia minum, selagi ada bm.

Aton: aku guna dried longan. dan buat air.

Jaja® said...

oo.. maybe i should try. susu mcm makin sket.

Wafaa said...

Jaja: u shd try. mana tau kot work for u