Monday, January 25, 2010

Weekend

As somebody bagi statement, family aku tak happening, well, weekend kami hanya lah:

Sabtu
  • Took Iman to pasaraya kejap. Beli daun sup, halia, etc etc.
  • Masak. Menu ikan siakap sweet and sour, chicken soup, ikan goreng.
  • Movie. Princess and the frog dan juga Sherlock Holmes. But me tak sempat nak tengok SH dan dozed ZzzzzZZzz. Later to catch up.
  • FBing. Farmville and Cafe World.
  • Attend Iman. Iman selesema.
  • Kerja-kerja rumah. Basuh baju, sidai baju, angkat baju, lipat baju.
Ahad
  • Sarapan. Lempeng with potato filling. Buat 3 rolls sahaje. Husband ate 2 rolls. Sedap ka darl~~?
  • Husband off to 4 hour work. Siapkan kerja for jepun to come this coming 27th
  • Iman tido 2 round. He was high on drug (read: ubat selesema) and he refused to eat.
  • Me marathon the CSIs and macam2 lagi.
  • Me kemas the dapur. Today, cuti dari memasak di siang hari.
  • Iron baju kerja untuk 1 minggu. Total 20 helai seluar dan baju.
  • Off to carrefour subang jaya. Otw, singgah makan @ Ani Sup Utara, pekena nasi ayam with fresh orange.
  • Cook late supper - kueteow kungfu. Husband's on the process memasukkan telur ke dalam kuah kueteow tu. Me? Tak pandai or tak menjadi.
So, there goes my time spent.

Tak kisah la orang kata tak happening. Janji happy.

11 comments:

Kancilbiru said...

aku rasa tak happening bagi orang yang tak suka dok umah..suka berlibur kat luar...aku suka dok umah, kemas umah bla bla...bila dapat hasil, happening!~ janji happening bagi aku..hahaaha...lantak la org lain..

aton said...

peduli ape org nak cakap wafaa..bg aku itu dah sgt happening..duk umah adalah heaven dari merayau2 tanpa arah tuju..ehehe..nak plak duk umah ade yang tersayang bersama..fuh..sangat happening gitu :D

ajan said...

eh sape yang suka2 nak kutuk orang tak happening tu?

ellyWong said...

betul tu. yg penting happy!!~ :D

iyma said...

aku rasa happening je.. :) best la cmtu..doing all the house chores..memasak..attend husband and anak..cuma maybe sbb iman x sihat, so kurang la meriah nye..aku rasa kalo iman sihat, mesti lg happening.. :)

Wafaa said...

Niza: aku pon. dapat siapkan semua kerja rumah lagi bagus dari merewang tak tentu hala dan perabih duit kat benda tak pekdah.

Aton: yeee.. attend anak dan suami yg ada macam2 request. "Ibu, nak air", "Ibu, Iman nak mandi".

Wafaa said...

Imah: Iman selesema late saturday evening to sunday morning. lepas makan ubat dia ok. tapi monyok je ahad tu. tak mo makan. tapii panjat2 gak sket2.

natsuha said...

lohh.. sapekah MANGKUK yg sesoka hati judging family orang??? hadoii... aku rasa dia tok waras tuh.. ahhahaha... cepat2 beli stapler untuk tup mulot dia..ahahha

Wafaa said...

Ajan: someone i know. sukati je kan?

elly: yes, absolutely correct. We are happy in our own way.

Jue: aku guna gam gajah je tampal mulot dia. stok mcm dia best. cehhh

Jaja® said...

i wish i hv more weekends cam ni. chill ngan family. tp biasanya ade je mende nak kena buat diluar rumah..

aieesha.salleh said...

sapa mulut laser cakap tak happening tu? takde insuran mulut ke?
this is the best time kan? spending it wif your family.. ayoyoyoy....