Tuesday, January 19, 2010

word world


Iman tengah makan malam masa tengok Word World. Ada 2 tajuk hari ni - Dancing Dog dan juga something to do with mr Pig's feast.

See, ada dua benda haram - dog and pig. Itu baru Word World. Dalam Tigger and Pooh pon ada pig. Pernah tanya husband, "kenapa animation creator ni suka dengan pig?". Jawapan yg diperoleh "sebab kiut kot. Kat jepun dulu, pig tu yg paling orang suka". Hmmm...

Kadang-kadang terfikir, tak confuse ke budak-budak kecik yang tengah nak belajar dan membesar tengok kartun-kartun yang ada pig & dog? In real life camane nak handle? Mungkin awal lagi untuk fikir how to educate Iman tapi sooner or later, masa itu akan sampai.

Oh, Iman's food. Dia makan telur hancur malam ni. Lepas makan, Iman minum air dan susu. Then my mom call. Kami sembang, tiba-tiba, Iman memanjat nak letak kepala atas paha aku. Tanda-tanda awal mengantuk dan nak tidur. Alhamdulillah, malam ni, senang dia tido. Tak macam semalam, meragam semacam.

Ok lah. Itu aje. Sleep well babes!

Till next time, bye.

p/s: Meh la jadi jiran cafe world saya. Ohhh ye, baru start dengan farmville. Ok gak la.

7 comments:

iyma said...

ha ah kan..cmne nak explain nnt?? skrg xpela kecik lg... *wondering*

ZaTiL said...

in US, pig and dog mmg berlambak dlm contoh2 kerja sekolah. Harith kalau lalu tepi2 farm, mesti tanya "where's the pig?"

Wafaa said...

Imah: area rumah aku petang2 ada la beberapa orang yg bawak diorang punye dog jalan2. 1Malaysia.

Kak Zatil: kan? so, mak dia bagi jawapan apa?

Anonymous said...

Hi there!
I would like to burn a theme at this forum. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For quite a long time, I earn money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I make 2G daily, and I started with funny 500 bucks.
Right now, I'm very close at catching at last a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my blog to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Jaja® said...

im addicted to farmville.
my mom main farmville, cafe world, fishville, dan mcm2 lagi sambil menjaga cucu =)

gadis-gadis-indo said...

nice

Wafaa said...

Jaja, let's be jiran and can u please hadiahkan saya some lembu? hehehe.. tak malu betul mintak lembu ngan orang