Tuesday, March 23, 2010

Hari gaji

Apesal bila hari gaji, gatal nak online window shopping. Lepas tu, mula la nak beli macam-macam. Berkenan kat beberapa jumper la. Nak beli toy tu la, ini la. Mengada.

Iman memerlukan beberapa jumper. Jumper dan romper (baby-baby dulu) sangat berguna dan menyenangkan aku sebab aku hanya perlu basuh/jemur/lipat 1 helai sahaja, instead of 2 helai (baju dan seluar). Melipat/Menyusun 1 helai dan 2 helai memberi banyak kesan kepada (1) masa (2) ruang dalam tempat kabinet baju Iman, dan (3) lenguh belakang/pinggang.

Sebab tu, romper dan jumper, i loike.

12 comments:

Kancilbiru said...

kalau belum ada anak, mcm aku sure dok tgk baju laki bini..kalau dah beranak mesti tgk baju untuk anak2 pulak..

Wafaa said...

niza, ni aku dok berangan nak pegi bodishop nak beli liptip yg aku suka tu.

baju laki bini yg cun2 takde byk lak dia letak.

ZaTiL said...

i like romper and jumper too sbb nampak lebih kemas ;)

tapi for baju tido no choice, kena 2 pieces gak sbb baju tido jumper mostly lengan panjang... panas la...

Rozalinda Ghazale said...

jumpers and rompers rock! tapi fifi suda outgrow semuanya, kene beli baru. tp malas nak g kedai. jadi survey online la juga :P

btw, org2 tua, selalu kata susah pakai jumpers/rompers..aih...kalau tak ajar dr kecik, sampai bila pon susah kan2?

malaysia baru said...

Apa2 pun ok...cuma jangan membazir & jangan berlebih2an...

Juga bersedekahlah kpd orang yg memerlukan...wlpn sikit.

Wafaa said...

KZatil: ye, jumper nampak kemas.

roza: kecik2 cepat besar. jadi, utk jimat dan berbaloi, beli size yg besar sket la kot.

malaysia baru: ye betul. tapi saye dah buat potongan gaji zakat pendapatan tiap2 bulan. dah ok kot tu. menyucikan pendapatan bulanan.

ajan said...

i suka beli dekat kiosks kecik2 selalu dekat giant, tesco, carefour. Comel gila tak ingat.

Wafaa said...

Ajan: tempat2 tu pon cantik2 gak.

iyma said...

aku pon suka romper! selain senang nak lipat cam ko ckp, aku suka sbb baju tu x terselak2 nmpk perut bila nak dukung baby..so nmpk lg kemas..and comel..kat FOS Teen & Kids ada byk romper yg cantik..RM20 for 2 pieces..hehe..aku takut beli online..takut material dia x best..ntah la..maybe ko bleh share link online shopping ko..dah ada recommandation, confiden sket aku..

Marliza Radzi said...

romper dan jumper dahlah banyak yang comel-comel kan?

natsuha said...

ape itu jumper?? ape itu romper??? adekah aku ketinggalan zaman??ahhaha

aS_c0mei said...

aku dulu hari2 tgk website online shopping walaupon tok gaji!saiko gilo.hahahahha....walaupon aku tadok anok lg,suko gok tgk baju2 baby.comel!!aku pon sokong kalau pakaikan baby jumper & romper tu...nak plak klu hok ada tulis2 yg cute....