Sunday, April 25, 2010

Adamaya

Hari tu, lepas Na-O-Mei habis, I decided not to follow apa-apa cite yang upcoming lepas Na-O-Mei sebab I know how busy I am time-time macam tu. Mana nak amik Iman, terkejar nak catch up the 6.30 drama, nak masak lagi. Tapi selepas difikirkan, lepak la dulu 6.30-7.30 tu. Rehat-rehat dan bermalas-malasan sebelum masuk dapur.

Berbalik kepada Adamaya. I watched the 1st episode. Jalan cerita dia simple. Takyah pening-pening kepala nak pk. Maya dah ada bf, Dani. Jumpa Adam dan tak suka Adam. Tapi dijodohkan oleh the parents. Adam terima dengan hati terbuka. Maya terus jumpa Dani. Adam berusaha untuk tackle Maya, and yada yada... 3-4 years after, anak dah besar. Dani masih dok nak kat si Maya. Next episodes aku rasa, Maya termakan kata-kata cinta Dani.

Adam yg hensem (kali ni Sein ni macam extra hensem la pulak), baik, rajin, kaya tapi mana kurangnya sampai Maya yang kemungkinan termakan kata-kata cinta Dani? Adakah sebab Dani cinta pertama Maya? Hmm... mari kita predict dan buat script sendiri.

Note: For those who don't know what Adamaya is, it's 1 hour Malay drama series, aired from 630 to 730 pm, Mon-Thurs on TV3.

10 comments:

Jaja® said...

my mom n sis tak bole miss tgk cite ni. kalau nak kuar siap suro org record. sume sein nye pasal =p

dani adalah saiko.

Wafaa said...

mmg patut pon suruh record. sein tu extra hensem dlm cite tu :) yes, dani tu saiko pelik. kawin tanpa sebab. siap ada anak.

Anonymous said...

mak ayah sye tiap2 ari tgk cite nie kak.....hehe~ sye je x de mase nk tgk...

syuhada said...

besk ek? aku pernah tengok yang movie dia je. walaupun x minat farid kamil, tapi cerita dia best gak dan aku suka lisa surihani.. yg jadi Dani tu kan ke x-husband Nana penyanyi tu kan? tak best la. nak awal nak awal.. haha! macam saiko jek!

iyma said...

semlm baru aku sempat tgk..not bad..nnt nak try tgk online la..lama dah aku x tgk tv ptg2 balik keje sbb aku sibuk dgn suri..hehe..rindu tuu seharian kat ofis..

Wafaa said...

Adik anonymous: kalau takde masa, tengok je online :)

Aidat: Ko nak Awal ke jadi Dani? Ha, boleh gak tu

Imah: Aku bersantai dengan Iman depan tv. hehe

syuhada said...

sbb dulu dalam movie, Awal yang jadi Dani.. hehhe

Anonymous said...

sye x reti la nk tgk online...cm mne yer...??

nama sye masrur.. =)

iyma said...

oh..nnt suri besar sket, pandai tgk tv bleh la aku santai2 cm korg..hehe

奇濛子情趣用品 said...

G點專區,情趣按摩棒,逼真按摩棒,
數位微調按摩棒,IC控制按摩棒,
變頻跳蛋 ,調情跳蛋
,無線跳蛋 ,飛機杯系列
,男用小型自慰套 ,

男用中型自慰套 ,夢幻充氣娃娃
,男性性感內褲,電動往復式自慰器
,男用大型真人比例倒模 ,角色扮演,
性感睡衣 ,性感內衣褲,


性感女內褲 ,性感貓裝及吊帶襪
,歐蒂莉亞性感系列 ,男女穿戴系列用品
,男女共用情趣娃娃,
潤滑液 ,情趣聖品(威而柔)

震動套環 ,男用強精長軟質套,
男用強精短軟質套 ,後庭區
,SM道具 ,真空吸引器
,芳香精油 ,情趣禮物玩具