Thursday, April 15, 2010

sandwich

Pagi tadi buatkan sandwich untuk husband. Tak ada gambar, just a few points on how I did the sandwich.

  • Take 2 slices of bread.
  • Spread butter on one side of both bread.
  • Take 1 slice of cheese, cut into small pieces and spread on both bread (on butter).
  • Take 2 chicken ham and put on the bread (on butter & cheese).
  • Bake for 5-10 min, until the cheese is melted. Note to self: letak sket olive oil to moist the ham.
  • While waiting the bread is ready, shred some kobis and tomato.
  • Ambik roti dan letakkan semua vege.
  • I add on some cream cheese. Mayonis is excluded at this moment sebab dah ada slice cheese and cream cheese, kang muak lak laki aku.
  • Satukan, dan siap.
Iman saw this and he cried so loud sampai aku sakit telinga, wanting the roti that Ibu made for Ayah. So, both of us kelam kabut because of crying Iman, yang mahukan roti. He even geleng-geleng when I offered him his fav yogurt. Hmm..

5 comments:

Kancilbiru said...

hang tak tau ka dia terliur nak makan sama cam ayah dia..iman dah besar ok..(kata iman dalam hati) hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun terliur bila baca..inikan pulak iman yang menengoknya..hehehe

Wafaa said...

Niza: La, aku tak tau dia kata cam tuh

Eliss: Hang terliuq ka?

mamasue said...

ni bukan iman je yg nak ni....aku pun nak....adeh, baru kul 12pm,lmbt lg nk lunch....wafaanye psl

iyma said...

nyum2..nak buat jgk la balik karang..ko selalu bg inspirasi mkn mlm aku..hehe