Monday, October 18, 2010

Celebration at Zoo Negara

As in last para in my previous entry, October is our month of celebration. Kali ni tak ada potong-potong cake dah. Pokai la mak kalau asyik nak potong cake manjang :p

On the way ke klia nak ambik adik hari tu, I texted my husband. "Sempena anniversary, jom kita gi zoo. Boleh bawa Iman tengok fish besar". Kekekeke.. fish besar rimau pon ada. No lah, just joking.

So, on last Saturday, off we went. Me, husband, Iman and my adik bongsu.

Welcome to Zoo Negara.

Adult - RM25 per person
Kid below 3 years - FOC.
Camcoder fee - RM15
Insect Zoo - RM5 per entrance. So kalau pegi 10 orang, just bayar RM5 je, bukan ikut kepala.
Tram is different fee. No info sebab kami tak naik tram.






Cerita gambar di atas:

(1) Terduduk masa tengok haiwan nama emu. Terkial-kial nak bangun.
(2) He was eating RM7.90 ice-cream. So mahal. Dah macam beli baskin robbin dah.
(3) He was on his way to Ape Center. Awww. Senget-senget.
(4) Hah, ngorat. Bapak budak tu pandang sambil tersengih. Ampunkan anak saya.
(5) Dalam banyak-banyak haiwan dalam zoo, ini yang paling Iman teruja - millipede or ulat gonggok. Excited tengok kaki yang terlalu banyak kot.
(6) He fall asleep depan kandang rimau. hahahaha.. lawak lawak.


I was so cair looking at his cheeky face in the right photo.





Cerita gambar di atas:

(1) Ada ikan nama 'Berbaju'. LOL.
(2) This insect (lupa nak tengok nama dia) ate sumi jelly. So cute.
(3) Not cow, but 'Banteng'. Ada 3 warna je depa nih. And they also known as 'white-stocking'.
(4) Poor butterfly. It cannot fly anymore. The left wing broke :( No matter how hard it tried, it is impossible it can fly again. *sob sob*

Sampai jam 11 pagi, kami keluar jam 4 lebih. Agak lama. Tapi sedikit kecewa sebab tak dapat tengok elephant show. Ke tak ada? Masa tengok multi-animal show kat amphitheater tu pon Iman macam tak tau nak tengok apa. Muka boring. Tapi bila datang sea lion tu, hah, mula la "ape tu ape tu".

Despite of the hot day, we enjoyed it.

2 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alahai.. rupa2nya kita ada bertembung di zoo ekk..?? tak terperasan pulak jue.. hehehe.. sumtimes jenis tak memandang org.. hahaha..!! comel iman... mesti sonok dia ke sana kan.. sonok bawa budak2 tgh membesar nie mengenal binatang...
next time leh jumpa lagi.. :-)

iyma said...

suka gmbr iman jln senget2!!! suka sgt..comel..and suka jugak gmbr muka cheeky sebelah pokok!!

iman dah besar..dah boleh gi zoo..kalo aku bwk suri, aku rasa dia buat muka bosan mcm kitorg bwk dia gi melaka..huhu..kena tunggu dia besar cam iman dulu...