Thursday, October 21, 2010

Mari naik LRT

Weekend lepas, kami ke KL Sentral. Ye, tak ada yang menarik pon. Yang menarik pada aku hanyalah, it was Iman's first trip to KL Sentral by LRT. LRT. Hey yo. LOL

Malas nak drive ke KL Sentral dan bayar parking yang mahal untuk satu jangka masa yang pendek, kami naik LRT je. Park kereta kat Stesen Kelana Jaya. Aku pon tak tahu kenapa aku pilih Kelana Jaya. Padahal stesen paling dekat adalah yang dekat Amcorp Mall tu. Apa-apa je lah. Yang pasti, nak park kereta kat Stesen Kelana Jaya wajib guna Touch & Go. Punya la dah lama tak naik pegi sana, baru ku tahu. Nasib baik ada balance yg ciput2 dalam touch & go.

Another issue; 1 kad touch & go boleh guna untuk 1 individu sahaja. Owh.. baru tahu jugak. Haha. Sengal lagi sekali.

Off we went to KL sentral.

Gambar di bawah. Pakai camera phone aje.

Tangan dia tu ada duit syiling 5 sen. Dia pegang sampai la balik.

Welcome to KL sentral. Tengok tu, vandalisme betul.

With 'asyu'. Eh camane nak eja? Ashu or Asyu?

On the way back, sampai kat Asia Jaya, coach kitorang lengang. Kami ke coach paling hujung. So Iman, enjoy the view.




4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha setiap kali lrt stop, setiap kali tu dia ajak kami turun.tobak x nak bawak dia naik lrt dah...hehehehe

akak gina said...

hi wafaa...
anda tinggal di mana?
maybe saya boleh drop visit anda sekali sekala..
saya kerja kat pj je ss13
heheheheh

iyma said...

kenapa pegang syiling 5 sen? mana dia dpt? sgt comel ok tgk view smbil pegang syiling..hehe

wafaa said...

Eliss: Nuha ingat dah sampai la tu. Tu yg ajak turun :p

Baby: aku kat PJS 3 la yang..

Imah: Syiling tu dia ambik dalam kereta, tempat coins tu. Aku pon tak tahu. Saje dia kot. Bukan boleh bayar tambang pon. Ehhh boleh apa. Bayar kat kaunter.. hehe