Monday, October 11, 2010

Potong kek 1

Enjoy the picture first before my rambling.

Tersengih dapat potong kek. Am glad he knew what to do with the cake. Potong instead of penyek-penyek. LOL.

Kids were aiming the patung-patung on it. And Iman was the one who pasang balik all the decorations :p

Bagi-bagi belon. Sekali sekala berebut jugak. Lain kali kena tulis nama on the balloon. Haha.

Ok, let's stori mori.

Jumaat aku ada date dengan babysitter Iman, nak celebrate birthday Iman kat sana. Patutnya on the birthday itself, 4 Oct tu. Tapi hari tu Iman was down with flue and caugh.

Masa yang dijanjikan adalah jam 11 pagi. Tapi jam 11 baru aku keluar nak pegi cari cake :( The whole morning before that aku sibuk dok buat dadih for 50 cups. Diselang-seli dengan buat kerja rumah dan mengadap kerja office. Bukan bawak balik kerja office ke rumah, tapi orang kat sana mencari sampai ke rumah. Kekeke.. buat je la sementara masih dok dalam rumah dan ada access Internet. From that, I can say that WAHM is not an easy task. Unless ada orang gaji or ada orang yang menolong. Maybe beban tu kurang sikitlah.

Reached at nek mun's house at 12. Potong kek, tiup-tiup belon. Makan-makan apa yang ada. Kids were happy with party pack. Masing-masing kata nak bawak balik tunjuk kat parents :p Their happy faces; priceless.

Lepas habis potong-potong kek, we went to fetch aishah and yada yada. Sampai rumah around 3.30 kot. Iman tidur and I continue buat another 50 cups of dadih. And, some filling for samosa. Tapi samosa tak pandai lipat, so I ended up with mutabak mini je. Malam, sambung masak dinner pulak. Juga diselang-seli attend issue office yang tidak diundang itu. Sungguh terasa seperti chef yang bekerja di kilang kereta. Phewww.

Ok, that's all.

Note 1: the babysitter is 50an nenek with 1 cucu. Currently dia jaga Iman with 4 other toddlers and 1 baby. Ramai tapi her daughter is around to help her.

Note 2: sebelum potong kek, i gave Iman botol ubat. "Iman, bagi nenek. Mintak nenek bagi Iman makan ubat." Faham instruction, Iman bawa botol ubat, bagi kat nenek dan duduk bersila, tunggu disuap ubat. Kekeke.. Kalau kat rumah sendiri? Mintak mahap. Siap tutup mulut guna dua-dua tangan.

Note 3: Kid happy. Me happy. Glad.

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

happy birthday iman :) dah 2 tahun hari ni :)

aieesha.salleh said...

alololo.. memang chef yang bekerja di kilang kereta.. ekekek..

thanks for the time :)