Friday, December 10, 2010

Bladeless fan

Kipas kesayangan ku patah blade. Jadi, kena cari blade baru. Masa ke Midvalley weekend lepas, kami ke one of the outlet yang jual barang eletrik. Lupa la nama tapi dekat dengan Harvey Norman, same level with Carrefour. Window shopping and found this one interesting item. A bladeless fan, by Dyson. It is Dyson Air Multiplier.




Tengok dari gambar memang tak kata tu kipas. Bladeless. Haha... ye aku jakun. Tak pernah nampak bladeless fan. Macam kipas, dia boleh pusing jugak. The air was so smooth, and sejuk. Paling penting, no blade; so it is safe. Dan juga senang nak cuci (big advantage for me, yang suka sangat nak kipas takde habuk).

The cheapest we can get is around RM900++. Wooo... berlubang besar la poket kami. Anyway, it is an interesting invention. Can replace portable aircond. Errr... replace tu takde la kot, but it is good anyway. No harm for me.

6 comments:

mamasue said...

uuuu...mmg moden.mamasue pun jakun nih...kuat ke anginnye?

Kancilbiru said...

wahh dah sampai malaysia ka? aku penah buat entry pasal kipas ni dulu..tp masa tu dorg bajet riban-riban gak la tapi sekrang tak sampai seribu...kira oklah kalau nak gantikan ekon...:)

Lin Ghazale said...

uuuuuuu hebakkkkkkk. nak pegi rumah kau la nanti.test bladeless fan

wafaa said...

sue: angin dia sejuukkk

niza: dia baru decide nk jual kat local market.sblm ni dia manufactured domestic and export

roza: mahap ye puan.i tak beli.mahal namampos tp kalu dpt 1 best weh sb sejuuukkkkkk angin dia.dia x berangin mcm kipas

iyma said...

canggih..canggih..aku ingat mum beli..baru nak test kat umah mum..kehkehkeh

Anonymous said...

O relogio que sempre sonhou pode ser seu a partir de R$299,00

Replicas de relogios famosos de grandes marcas como Rolex,
breitling, omega, tag heuer, ferrari, porsche e muito mais , replicas
italianas e suiças da melhor qualidade, com total garantia e parceladas em
até 15x. aproveite.

Estado- SP
msn - relogiosfamosos[@]hotmail.com
telefone 11-3711-2574

Visite nossa pagina web: http://www.guiadosrelogiosfamosos.com.br