Monday, December 06, 2010

Iman sticker book and trucks!

Aku & Iman ke Midvalley pagi Sabtu lepas. Errr we went there 2 days in a row. Haha. Mentang-mentang 15 min je dari rumah.

I have tweeted my mission, like below.

misi: syampoo, lycra, cimb, book for Iman. can i add perfume?
9:19 AM Dec 4th
via web

This is one of accomplished mission: book for Iman. I love the book. Fun and colorful book. Yang penting, Iman pun suka *grin*




Looking at the pictures in it, no doubt why Iman love it so much. Ada dump truck, tractor, rig, big lorry, dan macam-macam heavy machines. I also learned their names. Hehe... Kids books can be so interesting. There are a lot I can learn too. Hahaha... dah boleh share buku. By the way, it also has animals and other transport. Sorry, tak ingat yang lain sebab asyik dok tengok page ni aje. It has more than 400 stickers. Wohooo... but we didn't use the sticker because it's so cute. Dah besar sikit nanti baru boleh guna. Stick it to appropriate space.

The best thing is, Iman ada banyak truck. Kita panggil truck je la. Dulu, masa nak belikan mainan untuk Iman, aku selalu la tak ada idea. I know a lot of girls' toys. But for boys, it will always come to same circle. Masa mula-mula beli, Iman suka. Siap bawak mandi. LOL. From a yellow Mega Block dump truck for his 1st birthday , now he has more than 10 trucks. Beli yang murah-murah je. Kalau selalu nak beli Mega Block macam kat bawah ni, pokai nokk. RM60 paling kurang. Hehe.

Like it? Next time ye. Serius ni, aku memang nak belikan dia.


Ini dari entry Bedak. Lori bedak terbalik.

Kebetulan ada truck kuning dalam buku tu, kalut dia cari truck kuning dia dalam bakul. Kekeke..


Autobot. Roll out and transform. Tapi tetiba ada ambulance kat hujung sekali tu. Kekeke.. Tak sure dalam buku tu ada ambulance ke tak. Yang aku ingat dalam buku tu, ada banyak sport car. So bila nampak F1, Iman tahu itu car yang dalam buku. Dan tak lupa juga Disney movie; Cars.


Last but not list, pemilik pameran kereta dan truck pada kali ini adalah, Encik Iman.

He purposely stand there for me to shoot. Haha. Lawak la Iman.


4 comments:

iyma said...

seronoknya iman nak baca buku2 tu..suri x suka buku dia..dia nak newspaper and magazine je..perasan besar! last2 mommy dia yg baca buku dia..

iman dah besar! lama x jumpa korg..kan..

Wafaa said...

Sebab ada benda dia suka, dia belek la. Aku memang tak sempat nak bacakan dia buku tiap2 hari macam sesetengah orang.

efa fairuz said...

cute nye! dah pandai susun trak pastu posing..hehee

irhan said...

wah...byknya collection..cam bob the builder plak :)